Våra hotell & golfbanor i Vietnam

En av många uppskattade överraskningar i detta spännande land är golfbanorna. Våra utvalda banor är alla i klass med de absolut bästa i Asien. Utanför Ho Chi Minh ligger Vietnam Golf & Country Club med sina två fantastiska parkbanor. Den östra, designad av Lee Trevino, är lite mer öppen, medan den västra har många stora träd som avgränsar smala fairways. Längs vägen från Ho Chi Minh mot Phan Thiet intill en stor gummiträdsplantage och en vacker sjö ligger Bochang Dong Nai. Ännu ett mästerverk i layout och naturskönhet. Här finns trevliga lägenheter i anslutning till klubbhuset. I Phan Thiet ligger landets enda seaside- links bana, Ocean Dunes Golf Club, designad av Nick Faldo. I Dalats vackra bergsområde ligger Dalat Palace Golf Club, en parkbana med sagolik utsikt över sjön, slottet och bergen.

VÅRA HOTELL I VIETNAM

Victoria Can Tho Resort ****

Vårt exklusiva hotellalternativ intill Haufloden i Mekongdeltat. Alla rum är dekorerade med vietnamesiska antikviteter och erbjuder spektakulär utsikt mot floden och livet på vattnet från egna terrasser. Vacker elegant fransk 30-tals kolonialstil.

Victoria Phan Thiet Resort ****, Phan Thiet

Beläget vid en egen vacker sandstrand utanför den idylliska fiskebyn Phan Thiet. Hotellet är utspritt i många små låga typiskt vietnamesiska byggnader under palmerna och har en mycket romantisk karaktär. Vårt bästa alternativ för den kräsne resenären!

Hotel Majestic ****, Ho Chi Minh

Beläget i hjärtat av staden med utsikt över den romantiska Saigonfloden och gångavstånd till shopping och folkliv. Ett högklassigt hotell med kristallkronor, utmärkta restauranger och eleganta rum.

Continental Hotel ***, Ho Chi Minh

Ett mellanklasshotell med utmärkt läge i närheten av floden och bra shopping precis utanför dörren. Stora rum med minibar och kassaskåp. Hotellet har en trevlig atriumträdgård och bra restaurang.

Blue Ocean Resort ***, Phan Thiet

Ett lågt hotell i bungalowstil beläget intill Saigon Muine Resort och sandstranden. Det natursköna området ligger ca tio minuters bilväg norr om Phan Thiet. Stor pool och charmig utomhusrestaurang.

Saigon Muine Resort ***+, Saigon

Ett litet charmigt hotell utanför Phan Thiet, beläget mellan palmer och exotiska trädgårdar intill en vacker sandstrand. Här finns en trevlig restaurang och ett mycket attraktivt poolområde.

Novotel Ocean Dunes Resort ****

Hotellet ligger vackert beläget mellan sandstranden och den egna golfbanan. De nyrenoverade rummen har utsikt mot stranden, poolen eller golfbanan. Hotellet har bastu, massage, fitnessrum, mycket bra restauranger samt en bar. Vidare erbjuds ett attraktivt utflyktsprogram.

Empress Hotel ***+, Dalat

Ett litet personligt hotell med hög standard och trevlig miljö. Läget intill den vackra sjön och centrum är perfekt. Golfbanan nås på ett par minuter. Det går bra att välja mellan nyrenoverade rum med utsikt mot trädgården eller sjön. Den egna restaurangen är en av de bästa i Dalat.

Sofitel Dalat Palace *****

Ett förstklassigt hotell i kolonialstil med anrik atmosfär. Allt är väl bevarat från svunna tider, t ex kristallkronor, badkar på lejonfötter, gamla mässingskranar och antika (fungerande) telefoner. Vackert, elegant och mycket romantiskt för finsmakaren.

Längs kusten norrut ligger många små enkla sömniga fiskebyar med paradisiska sandstränder. Phan Thiet är en av dem som charmat oss under vår inspektionsresa. Här har vi valt ut några riktiga pärlor i form av små personliga hotell och dessutom funnit en fantastisk linksbana, Ocean Dunes Golf Club.

VÅRA GOLFBANOR I VIETNAM

Vietnam Golf & Country Club

Två välskötta och högklassiga parkbanor belägna ca 25 minuters bilväg utanför Ho Chi Minh. Den västra banan är smal med gamla träd längs fairways och greener, medan den östra som designats av Lee Trevino, är bredare med många stora bunkrar. I klass med Asiens bästa banor!

Bochang Dong Nai Resort

Den här högklassiga anläggningen är förmodligen landets bästa (60 km från Ho Chi Minh). Snart finns här ytterligare 9-hål av samma klass. Hela anläggningen ligger i ett naturskönt område intill en gummiträdsplantage och flera små naturliga sjöar. Bl a finns här fem hål (på de första nio) som slingrar sig längs en av sjöarna. Det allra bästa är ett spektakulärt par 3 hål där greenen ligger på en liten ö. Toppklass!

Ocean Dunes Golf Club, Phan Thiet

Landets enda linksbana, designad av Nick Faldo håller samma ypperliga klass som de övriga. Det spektakulära läget utmed Sydkinesiska Sjön är unikt. Havsvindarna skapar olika förutsättningar dag för dag, något som skänker banan ytterligare karaktär och utmaning.

King’s Island Golf Resort, (30 km från Hanoi)

Ännu en högklassig anläggning med 36 välskötta och utmanande golfhål belägen i ett naturskönt område med bördiga risfält, fruktplantager, djungel, tempel, pagoder och vattenfall. Ett måste för den som inkluderar norra Vietnam i sin resplan.

Dalat Palace Golf Club, Dalat

Med anor från 1922 och ett förtjusande klubbhus från samma tidsperiod kan besökaren inte undgå att bli glatt överraskad. Banan som totalrenoverats 1994 fortsätter att imponera under hela rundan. Variationsrika, välskötta och trevliga golfhål med stora greener och magnifik utsikt mot sjön och slottet. Dalat Palace är den enda banan i hela Sydostasien med krypvensgräs på såväl tees, fairways som på greener. Medlem i ”Finest Golf Clubs of The world”.

Offertgivning – mer exakta förslag och priser just när ni vill resa

Våra priser och program som anges på dessa sidor är ungefärliga exempel på hur resorna kan läggas upp. Vi har utgått från några av de bästa flygen som kan bokas för närvarande. Det är dock viktigt att ta i beaktande att bäst och billigast flyg bokas med lång framförhållning. Efter hand blir det uppbokat i de lägsta klasserna och högre klasser/dyrare biljetter får bokas. Bäst är att vi, efter att Ni skapat Er en första uppfattning om resmålet, gör en utförlig och skräddarsydd offert för Er grundat på det flyg som finns tillgängligt just när Ni vill resa. Vi kan hålla platserna under tiden Ni ser över offerten och Ni slipper bli besvikna över att platserna gått förlorade eller blivit dyrare.

Det vi behöver veta från Er för att lyckas ta fram något som passar just Er perfekt är följande:

  • Antal resenärer och samtliga namn så som de stavas i Era pass.
  • Tala om vilken avreseort Ni flyger ifrån i Sverige.
  • Hur Ni vill bo, enkelrum eller dubbelrum, lyxigt med hög klass rakt igenom eller mer personligt och charmigt boende. Om Ni vill bo på en golfresort eller gärna kör runt och bor på små charmiga vingårdar och lodger.
  • Vill Ni spela golf under resan? I så fall hur mycket och ange gärna vilken klass på golfbanor Ni söker (mästerskapsbanor, blandat eller trevliga banor med god prisvärdhet).
  • Är det några i sällskapet som vill rida en eller ett par gånger?
  • Ska det vara en resa med romantiskt upplägg för par som reser tillsammans?
  • Andra intressen som Ni gärna vill ha inkluderade i resans upplägg?
  • Ange sedan tänkbara resdagar både ut och hem, gärna några exempel, tala om hur många övernattningar Ni vill ha på resmålet.

Att begära en offert är inte bindande, men vi vill gärna ha ett svar från Er inom 5 arbetsdagar.
Sänd en förfrågan till oss med ovanstående uppgifter inkluderat så sänder vi Er en eller ett par trevliga förslag med exakta prisuppgifter.
Vi har många idéer och arbetar med underbara och charmiga ställen som ger personliga upplevelser med känslan av utvaldhet som gör resan så unik. Säkert kan vi ta fram något passande för just Er!

Vi ser fram emot att höra ifrån Er!

Använd endast kommentarsfältet nedan när du vill
skriva en recension av en resa du redan åkt på!


Utvärdering efter genomförd resa

Speak Your Mind

*